EFTER BEHANDLING

SPØRGSMÅL OG SVAR

HVORDAN SER DET UD LIGE EFTER BEHANDLING?

Umiddelbart efter behandling vil huden for det meste reagere ved at hæve og blive øm. Dagen efter føles tatoveringen som et sår med skorpe på, og det er cirka en uge om at hele.

HVORDAN SKAL JEG HOLDE ØJE MED TATOVERINGEN EFTER BEHANDLING?

Der er sjældent risiko for infektion, fordi hudbarrieren, på trods af behandlingen, stadig er helt intakt. Er der egentlige sår, eller er du nervøs for infektion, kan du anvende Klorhexidinsalve, som kan købes på apoteket.

HVAD SKER DER I UGERNE EFTER BEHANDLING?

Huden vil være sart i nogle uger efter behandling. Her er det vigtigt, at du undgår direkte sol på området i minimum én måned. Vi anbefaler at anvende en god, fugtighedsgivende solcreme, mens huden fortsat er sart.

FÅR JEG AR AF AT FÅ FJERNET TATOVERING?

Behandling med laser giver meget sjældent ardannelse, men som ved alt anden behandling, er der altid en risiko. Hvis der kommer dybe sår, eventuelt med infektion, i dagene efter behandling, kan der dannes blivende ar på huden. Det kan ses som enten permanent depigmentering af huden (hvor der mangler pigmenter) til egentlige, fortykkede, såkaldte hypertrofiske ar. Risikoen for ar er størst på de steder, hvor huden er tynd. Det kan være ankler, brystben eller skuldre, hvor huden sidder tæt på den underliggende knogler. Eventuelle ar vil blive mindre med tiden og kan delvist behandles – men de vil ikke forsvinde helt.

HVORDAN BLIVER DET ENDELIGE RESULTAT?

Når tatoveringen er væk, vil næsten alle opleve, at huden – der hvor tatoveringen var – fremstår lysere end den omgivende hud. Denne afblegning skyldes at laseren også har fjernet hudens almindelige pigment. Afblegningen er meget sjælden permanent. Så snart huden får ro og igen bliver brun af solens stråler, vil farveforskellene udlignes. I en overgangsperiode kan man eventuelt anvende selvbrunende cremer.

FJERNES TATOVERINGEN 100%?

Det er sjældent muligt at fjerne tatoveringen totalt. Der vil ofte være en meget let skygge at se på huden, der hvor din tatovering har været.

BOOK TID

Er det ved at være tid til at få kigget på at fjerne din tatovering, eller er du allerede i gang med et behandlingsforløb?

– Eller ring på tlf. 97 92 40 40.